4 Mayıs 2009 Pazartesi

Ot Dolaması

[Resim: ot_dolamasi_yemek_tarifi.jpg]



Malzemeler :

* 3 yufka
* zeytinyağı

İç harcı için:

* yarım demet yeşil soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 tutam kuzu kulağı
* 1 tutam labada
* 1 tutam ebegümeci
* 1 tutam kazayağı
* 1 kase beyaz peynir
* tuz,karabiber

Üzeri için:

* sıvıyağ
1 çorba k. tereyağı

Hazırlanışı :

Bütün otları doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyerek elinizle iyice ovarak yumuşatın. Bir yufkayı serin. üzerine zeytinyağı serpiştirin. Otların üçte birini yufkaya serpin. Kol böreği gibi dolayın. Sıvıyağ la yağlanmış teflon tavanın ortasına sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp tavayı doldurun. Kısık ateşte alt üst kızartın. Pişmesine yakın tereyağı sürün. Sıcacık böreğiniz hazır. Hem de çok sağlıklı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder