4 Mayıs 2009 Pazartesi

Kuzukulağı Kreması Çorbası



KUZUKULAĞI KREMASI ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 avuç kuzukulağı,
100 g pirinç,
60 g tereyağı,
1 adet yumurta,
3 kaşık krema,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber.

KUZUKULAĞI KREMASI ÇORBASININ HAZIRLANIŞI
Kuzukulağı yaprakları yıkanıp kurutulur, iri iri doğrandıktan sonra tereyağında kavrulur. Üzerine bir buçuk litre su ilave edildikten sonra, tuzlanıp, biberi ekilir ve 40 dakika pişirilir.
Yumurta sarısı beyazından ayrılır. Yumurtanın beyazı kaynamakta olan suyun içine atılır, birkaç saniye beklenir, sonra haşlanmış yumurta akı delikli kepçe ile alınır, ince ince kesilir. Kuzukulağı pişerken bir başka kap içinde 100 gram pirinç, tuzlu su içinde 15 dakika pişirilir, süzülür. Kuzukulağı haşlamasından birkaç kaşığı bir kenara ayrılıp soğumaya bırakıldıktan sonra pirinç çorbanın içine katılır. Bir kenara ayrılıp soğumaya bırakılan kuzukulağı mikserde ezilir. Krema yumurta sarısıyla karıştırılır. Daha önce ayrılan soğumuş kuzukulağına da eklenip iyice karıştırıldıktan sonra, bu karışım pişmekte olan kaynar çorbanın içine boşaltılır. Bir yandan da çorba iyice karıştırılır.
Servis yapmadan önce ince ince kesilmiş yumurta akı çorbaya ilave edilir. Kuzukulağı kreması çorbasına kıyılmış yumurtanın akı konmayıp onun yerine kızartılmış ufak ekmek parçaları konarak da servis yapılabilir.


--------------------------------------------------------------------------------
kuzukulağı kreması çorbası, kuzukulağı kreması çorbası hazırlanışı, kuzukulağı kreması çorbası malzeme, kuzukulağı kreması çorbası nasıl yapılır, kuzukulağı kreması çorbası tarif, kuzukulağı kreması çorbası tarifi, kuzukulağı kreması çorbası tarifler, kuzukulağı kreması çorbası tarifleri, kuzukulağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder