4 Mayıs 2009 Pazartesi
Acıkulak'lı Yemekler
ŞEHRİYELİ KUZU KULAĞI SALATASI;
Malzemeler;
1 demet kuzu kulağı,
1 çay bardağı haşlanmış yıldız şehriye,
100 gram beyaz peynir,
1 adet küçük kuru soğan,
3-4 kaşık zeytinyağ,tuz.
Yapılışı;
Kuzu kulağını iyice yıkayıp,süzün.
Sert olan saplarını isterseniz koparıp,atın.
Yapraklarını elinizle iri iri koparak salata kasesine yerleştirin.
Kuru soğanı çok küçük doğrayarak,yağda hafifçe kavurun.
Soğanları soğuduktan sonra salatanın içine ekleyin.
Haşlanmış şehriyeyi ve salatanın tuzunu ekleyip,karıştın.
Servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerini taze reyhan yaprakları ve beyaz peynir dilimleri ile süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder